Als we op vakantie gaan, alleen of met het hele gezin, hopen we op mooi en aangenaam weer. Zeker als we kiezen voor een vakantie in Frankrijk en daar ook nog veel willen zien en een aantal interessante activiteiten willen ondernemen. Het weer in Frankrijk staat onder invloed van twee weersgebieden. Het noorden van Frankrijk heeft een duidelijk zeeklimaat en wordt beheerst door de Atlantische Oceaan. Het zuiden van Frankrijk staat onder invloed van de Middellandse zee en warme lucht vanaf de Sahara. De weersverwachting in Noord-Frankrijk kan daarom veel verschillen van Zuid-Frankrijk of de weersverwachting in Midden-Frankrijk.

Desalniettemin is het weer in de Loirestreek perfect geschikt voor de campingliefhebbers. Het weer in de Loirestreek is regelmatig zonnig en de omgeving kent genoeg activiteiten die uitermate geschikt zijn met dit lekkere weer. 


De weersverwachting in Midden-FrankrijkWat valt er te zeggen over het weer in de Loirestreek, in Midden-Frankrijk? Over het algemeen is het weer mild en aangenaam, hoewel het in juli en augustus ook behoorlijk warm kan zijn. Temperaturen boven de dertig graden komen voor, maar minder dan in Zuid-Frankrijk. Omdat het Loiregebied weinig echte obstakels als bergketens kent, hebben luchtstromen vanaf de Atlantische Oceaan vaak een temperende werking. Dus als u van plan bent om steden als Tours of Orleans te bezoeken, kunt u rustig de weersverwachting voor een stad als Parijs als indicatie aanhouden.De Loirestreek is prachtig, ook als het regentBezoekt u gerust mooie steden als Blois of Angers, bekijk dan eerst de weersverwachting in Blois of Angers. Wees verstandig en neem wel beschermende regenkleding mee als u de natuur in trekt. Zeker in een tijd waar klima atverandering echt elk jaar steeds duidelijker wordt, kunt u niet zomaar afgaan op standaard weersverwachting, dat gebaseerd is op gegevens uit het verleden. De Loirestreek biedt u zoveel verschillende bezienswaardigheden waar u ook van kunt genieten als er een incidentele bui valt. Het weer in de Loirestreek is eigenlijk net zo veelzijdig als de streek zelf.

Bent u benieuwd naar het weer in Tours, het weer in Orleans, het weer in Bourges of een van de andere steden in de Loirestreek? Bekijk dan hier de actuele weersverwachting in Loire.