De Loirestreek is ideaal voor de fietsvakantie

4000 km fietsroutes, te vinden op www.marandoavelo.nl

De regio Centre-Val de Loire beschikt over meer dan 4000 km aan fietspaden in de Val de Loire, de Touraine, de Berry... ofwel een honderdtal fietsroutes geschikt voor iedereen! Er zijn routes voor alle niveaus en typen fietsers. Voor fietsers die lange tochten willen maken zijn er maar liefst zes 'Véloroutes' die door de regio lopen, waaronder de bekende Loire-route, La Loire à Vélo, en de fietsroute naar Santiago de Compostella, Saint-Jacques à Vélo. Voor alle fietsfanaten zijn er op dit moment veertien netwerken met 14 netwerken met rondtochten2: 'Les Châteaux à Vélo', 'Orléans/Forêt d’Orléans', 'Autour de Gien', 'Autour de Sancerre', 'Autour de Chartres', 'Autour de Bourgueil-Langeais', 'Autour de Chinon', 'Autour de Loches', 'Autour d’Azay-le-Rideau', 'Autour d’Amboise-Chenonceaux', 'Le Grand Tours', 'La Sologne', 'Le Perche' en ten slotte 'La Brenne'. beschikbaar, met in totaal 87 routes, om de Perche, de Sologne, de Touraine, de Berry en Orléans een omgeving te verkennen…

De site marandoavelo biedt uitstekende routekaarten en is bijzonder gebruikersvriendelijk.

Via de website www.marandoavelo.nl, fietsliefhebbers kunnen :

Een kant-en-klaar verblijf kiezen of hun eigen verblijf samenstellen: met een persoonlijke route, keuze uit een selectie toeristische aanbiedingen enz.

Beschikken over aangepaste toeristische dienstverlening, met onder andere accommodaties en fietsverhuurders met het keurmerk “Accueil vélo”

Hun zoekopdracht verfijnen door een gebied of thema in te voeren… (filtersysteem)

Toegang krijgen tot de site via mobiele apparaten (in Franse of buitenlandse versie) – ook heel eenvoudig voor wie hier geen ervaring mee heeft

Hun ervaringen delen, commentaar en foto’s plaatsen, enz.

 

Meer informatie

(1) 6 Véloroutes: 'La Loire à Vélo', 'Touraine- Berry à Vélo', 'Saint-Jacques à Vélo' via Tours en via Chartres (2 routes), 'l’Indre à Vélo', de Véloscénie- Parijs/Chartres/Mont Saint-Michel.

(2) 14 netwerken met rondtochten: 'Les Châteaux à Vélo', 'Orléans/Forêt d’Orléans', 'Autour de Gien', 'Autour de Sancerre', 'Autour de Chartres', 'Autour de Bourgueil-Langeais', 'Autour de Chinon', 'Autour de Loches', 'Autour d’Azay-le-Rideau', 'Autour d’Amboise-Chenonceaux', 'Le Grand Tours', 'La Sologne', 'Le Perche' en ten slotte 'La Brenne'.