‘Fietsen Loire’ is een toeristische fietsroute van 800 kilometer lang, uniek in Frankrijk! Deze volledig bewegwijzerde route is in twee richtingen aangelegd en verbindt Cuffy (Cher) met Saint-Brevin-les-Pins (Loire-Atlantique).

‘Fietsen Loire’ leidt u door een uitzonderlijk natuurlijk en cultureel gebied, dat deels is ingeschreven als werelderfgoed van de UNESCO. U maakt een prachtige tocht door de natuur van de Val de Loire en ontdekt een verrassende streek. Grote,  verlaten stranden, immense zandbanken die bij laag water in de zomer droog komen te staan, en een uitzonderlijke flora en fauna. U kunt hier bevers, sternen, blauwe reigers en zilverreigers ontmoeten en verbazingwekkende orchideeën bewonderen.

Bovendien kunt u al fietsend over ‘Fietsen Loire’ de beroemde Koningenvallei ontdekken – Chambord, Blois, Chaumont, Amboise, Langeais… al deze kastelen vindt u langs deze route.

 

‘Fietsen Loire’ vormt het westelijke deel van Eurovélo 6, de grote fietsroute dwars door Europa.

In een meander van de Loire ten zuiden van Orléans strekt zich de ruige natuur van de Sologne uit, een nog ongerept gebied van rivieren, bossen, heidevelden en meren. Langs de 160 kilometer aangelegde en beveiligde fietspaden vindt u vele lokale bezienswaardigheden en kleine producenten van streekproducten. Vijf themaroutes van 7 tot 31 km, over plattelandsweggetjes, kleine wegen en bospaden, laten u een weidse natuur en een prachtig erfgoed ontdekken!