Het Loiredal staat bekend om de prachtige kastelen die er te vinden zijn. Er zijn rond de 20 kastelen in de Loirestreek die er allemaal om vragen om bezocht te worden. De route loopt van de havenstad Nantes tot het rivierdorp Sully-sur-Loire. Dat betekent dat er zo'n 350 kilometer te ontdekken valt, wanneer u alle kastelen in de Loirestreek zou willen zien. Deze kastelen in Frankrijk hebben een rijke geschiedenis die een gids u graag uit de doeken zal doen.

Hun elegante silhouetten verheffen zich aan de rivier en nodigen u uit voor een bezichtiging. Stap door de poorten van deze machtige bouwwerken uit de renaissance en de middeleeuwen. De Loirekastelen zijn de bewaarders van een rijk historisch erfgoed en hebben ons een mooie geschiedenis te vertellen.

 

Kastelen langs de Loire 

De bekendste kastelen langs de Loire zijn het Château de Chenonceau, het Château de Blois en het Château de Chambord. Bij Chambord in de buurt vinden we de camping Château des Marais. Deze kastelencamping in Frankrijk ligt niet alleen op slechts 500 meter van kasteel Chambord verwijderd, maar bevat zelf ook een klein kasteel! Doordat de kastelen langs de Loirestreek allemaal in een andere tijd gebouwd zijn, hebben al deze kastelen in Frankrijk een geheel eigen uitstraling. Dat is meteen ook de reden dat de kastelen langs de Loire prachtig zijn en blijven om te bezoeken. De grote diversiteit aan bouwstijlen en de vele verhalen die zich achter de muren van de imposante Loire kastelen hebben afgespeeld zijn voor zowel jong als oud boeiend. Dit maakt de kastelen in de Loirestreek tot de mooiste kastelen in Frankrijk.

 

 

Het kasteel van Chambord is een schitterend kunstwerk uit de renaissance en illustreert de droom van de jonge koning Frans 1. De beroemde trap van het kasteel leidt u naar de terrassen, vanwaar u een uitzonderlijk uitzicht heeft over het domein en de omringende natuur. Maar ook vele andere kastelen verdienen uw aandacht, zoals het koninklijke kasteel van Blois, dat het lievelingsverblijf was van zeven koningen en tien koninginnen van Frankrijk. Of het kasteel van Chenonceau met zijn beroemde zuilengalerij over de Cher. Of wat dacht u van het kasteel van Sully-sur-Loire en zijn hoge middeleeuwse silhouet omringd door slotgrachten.

In de zomer worden de kastelen verlicht en kunt u ze bezoeken als de avond valt. Bewonder de verlichting met kaarsen of geniet van een nachtelijke lichtshow en beleef een echte sprookjeswereld.

 

De mooiste kastelen in Frankrijk 

De mooiste kastelen in Frankrijk verdienen het om bewonderd te worden. Dit is mogelijk wanneer u kiest voor een van de kastelencampings in Frankrijk. Op deze kastelencampings in Frankrijk zit u namelijk niet alleen vlakbij diverse kastelen, maar heeft u ook een verblijfplaats, zodat u gemakkelijk een dagje uit kunt trekken om een van de kastelen langs de Loire te bezoeken. Laat u verrassen door de schoonheid van de mooiste kastelen in Frankrijk en breng een bezoekje aan de kastelen in de Loirestreek! Met hun tufkrijt en leisteen liggen de kastelen langs de Loire op u te wachten, om u schitterende monumenten te laten ontdekken in een nog ongerepte natuur.

 

Kasteelcampings in Frankrijk 

Bent up op zoek naar een camping gelegen langs een van de kastelen in de Loirestreek? We hebben niet alleen campings beschikbaar in de buurt van kastelen maar hebben ook een camping met een eigen kasteel op de camping! Bekijk onze campings voor het volledige aanbod!