Loirekastelen, betoverende tuinen, karaktervolle steden en dorpjes, ongerepte natuur, beroemde specialiteiten en wijnen, uitzonderlijke ambachtelijke producten en charmante verblijfsaccommodaties: de Loirestreek heeft heel wat om te ontdekken en van te smullen! Daarbij nodigt deze meest uitgestrekte regio van Frankrijk u ook uit voor lange fiets- en wandeltochten die langs allerlei interessante bezienswaardigheden in de Loirestreek te beleven zijn. Reken bovendien maar op een mooi landschap. Iets wat de vroegere Franse adel al wist, waardoor u nu talrijke kastelen in de Loirestreek in Frankrijk kunt bezoeken. 

In de Loirestreek stappen we kastelen binnen waar vele koningen en koninginnen van Frankrijk hebben gewoond en hun sporen hebben nagelaten, zoals het kasteel van Blois of Chambord. We stappen in de voetsporen van beroemde personages – zoals Leonardo da Vinci in kasteel Clos Lucé in Amboise. We wandelen door betoverende tuinen – van de renaissancetuinen van Villandry tot de ultramoderne tuinontwerpen op het Internationale tuinfestival in Chaumont-sur-Loire. We bewonderen de voorouderlijke vakkennis van kunsthandwerkers zoals meesterglasblazers, zijdewevers en steenhouwers of wandelen of fietsen over leuke weggetjes en paadjes. Al deze uitstapjes zijn binnen handbereik wanneer u kiest voor een camping in Val de Loire.

 

Volop genieten in de Loirestreek 

Wilt u een actieve campingvakantie in Val de Loire? Neem dan uw fiets mee of huur er een op de camping. U vindt in de Loirestreek in Frankrijk namelijk honderden kilometers aan fietspaden. Tijdens uw tocht zult u onder andere een rijke afwisselende natuur zien. Verder bezit de Loirestreek in Frankrijk veel cultureel erfgoed. Onderweg kunt u stoppen om een van de talrijke bezienswaardigheden in de Loirestreek te bezichtigen, maar ook staat het Loiredal bekend om zijn wijn. Het is zelfs het grootste wijngebied van Frankrijk. Een goede reden dus om tijdens de lunch een glas uit de Loirestreek in Frankrijk te drinken. Of neem een fles mee naar uw accommodatie op een van de campings in de Loirestreek.

Voor wie van lekker eten houdt is de Loire Vallei één groot feest. Hier vinden we een grote keuze aan streekproducten: pastei en kaantjes, vis, wild en geitenkaas, waar we heerlijke streekwijnen bij kunnen drinken: Saint-Nicolas de Bourgueil, Cheverny, Chinon, Vouvray, Sancerre en nog vele andere.

 

Bezienswaardigheden in de Loirestreek 

Kastelen, kastelen en nog eens kastelen: de Loirestreek heeft er genoeg in petto voor de liefhebber van historische gebouwen. De kastelen vindt u voornamelijk langs de rivier de Loire, waarvan er veel open zijn voor het publiek. Ook wanneer u van mooie kasteeltuinen houdt, vindt u genoegbezienswaardigheden in de Loirestreek. Degenen die graag de natuur opzoeken, kunnen kiezen uit verschillende natuurparken. En gaat u graag naar pittoreske dorpjes of mooie steden? Ook dan biedt een verblijf in een van de campings in de Loirestreek u alle mogelijkheden.

U bent in het hart van de Loirestreek, daar waar de Loire het predicaat ‘wild’ heeft gekregen. De Loire die als levend cultuurlandschap is ingeschreven op de werelderfgoedlijst van de Unesco, de Loire met haar prachtige lichtval, waar schilders, schrijvers en dichters zich door hebben laten inspireren en de Loire van de riviervaarders met hun platte schuiten.

Ten zuiden van het Loiredal, bij Orléans, strekt zich de Sologne uit. Deze streek van heidevelden en meren heeft zijn charme te danken aan de dorpjes met huizen van rode baksteen, vakwerkhuizen en kerken met luifel. In dit gebied liggen ook vele kastelen, verscholen midden in de natuur. Wacht niet langer en kies voor een van de uniek gelegen campings in de Loire Vallei!