In het mid-westen van Frankrijk ligt de prachtige en veelzijdige Loirestreek, net onder Bretagne. Het gebied heeft zijn naam te danken aan de rivier de Loire en juist die rivier zorgt voor veel extra activiteiten in de Loirestreek. Maar wat is er eigenlijk allemaal te doen in de Loirestreek? Eigenlijk van alles. Mooie kastelen, pittoreske dorpen en prachtige steden, er valt genoeg te zien. Maar ook voor de ontspanning is de Loirestreek aan te bevelen, een uitstapje naar het strand of wandelen en fietsen door de mooie natuur. Eén van de bezienswaardigheden in de Loirestreek zijn de kastelen, die hier in overvloed te vinden zijn. Wat te doen in de Loirestreek voor de kinderen? Naar de dierentuin? Er zijn er genoeg in de regio. De kinderen kunnen ook gaan klimmen en klauteren in de speciale parken of een dagje naar het pretpark. 

De top 5 activiteiten in de Loirestreek zijn:

  1. Het bezoeken van kastelen
  2. Fietsen langs de Loire
  3. Het bezoeken van pittoreske dorpen
  4. Het bezoeken van wijnproeverijen
  5. Wateractiviteiten in de Loire zoals: kanoën of kajakken in de Loire


Bezienswaardigheden in de Loirestreek


Behalve de vele activiteiten in de Loirestreek, zijn er ook veel bezienswaardigheden in de Loirestreek. Bijvoorbeeld de indrukwekkende wijnstreken, maar ook een aantal mooie steden. Bijvoorbeeld de thuisbasis van de beroemde Jeanne d’Arc, Orleans met zijn kathedraal Sainte-Croix uit de 13e eeuw. Of het gezellige Tours met zijn vele markten en kerktorens. Rue Colbert is de middeleeuwse hoofdstraat en Place Foire le Roi staat bekend om zijn huizen uit de 15e eeuw. Ook de oude stad Blois met zijn mooie renaissancegevels is een van de bezienswaardigheden in de Loirestreek. Vergeet niet om de trappen van Escalier Denis-Papin te beklimmen voor het fraaie uitzicht. Angers is de geboorteplek van de Cointreau, de heerlijke likeur op basis van sinaasappelschillen. Maar het is ook een perfecte plek voor de winkelliefhebbers. De chique modehuizen worden hier afgewisseld met de kleine sfeervolle winkeltjes.Wat te doen in de Loirestreek


De Loirestreek heeft dus voor iedereen wat in petto. Behalve het aangename klimaat zijn er voor het hele gezin genoeg activiteiten in de Loirestreek te doen en is er ook veel te ontdekken. Op de vraag 'wat te doen in de Loirestreek' zijn er dus genoeg antwoorden mogelijk. Sportief, relaxen, cultuur of natuur, het kan allemaal.

Bent u op zoek naar een van onze campings in de Loirestreek, neem dan snel eens een kijkje bij onze campings en u verblijft direct in de buurt van al deze topactiviteiten in de Loirestreek!